Zápal, začervenanie alebo viditeľné cievky na tvári? Takto vyzerá pokožka s rosaceou. Ďalšou charakteristickou vlastnosťou je to, že negatívne reaguje na nové kozmetické produkty. Ak máte takúto pokožku, tak potom si vyberajte produkty, ktoré nebudú jej stav zhoršovať. V dnešnom zhrnutí nájdete 7 sér, ktoré bude vaša pokožka milovať už po prvom použití.

1. Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Toto sérum je ako elixír krásy. Milujú ho ako influencerky, tak aj kožní odborníci. S týmito pozitívnymi názormi absolútne súhlasíme. Je ľahké, vegánske, rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva žiadny mastný zvyšok. Keď ho použijete ráno, funguje ako dobrý podklad pod make-up. Receptúra obsahuje extrakt z pagaštanu, čo je pre pokožku s rosaceou ako siedme nebo, lebo posilňuje a zapečatí krvné cievy a zmierni začervenanie a metličkové žilky na tvári. Hneď po prvej aplikácii budete účinky séra Nanoil milovať. Vďaka dvom extraktom z lipy a cyprusu okamžite upokojuje podráždenú pokožku. Ďalšia výhoda: súčasťou séra je aj extrakt z ajuvérdskej rastliny, Punarnava, ktorý slúži na spomalenie starnutia a oddialenie vzniku vrások. Extra dobré správy: vo fľaške je 50 ml séra a má dobrú cenu. Viac sa dozviete na www.nanoil.sk.

2. Dr Grandel, Couperose Expert Concentrate

Sérum do Dr. Grandela je bohaté na zelené pigmenty, a preto červené fľaky budú okamžite menej viditeľné. Na tomto produkte je najlepší zoznam ingrediencií. Okrem iného obsahuje aj extrakt z červených rias, ktorý zvnútra posilňuje oslabené kapiláry a extrakt zo sladkého drievka, ktorý zosvetľuje hyperpigmentácie. Hlavnou zložkou je však extrakt z ginkga, lebo znižuje viditeľnosť popraskaných cievok a odďaľuje procesy starnutia. Má 50 ml, ako aj predchádzajúci produkt, ale nevydrží tak dlho, lebo na jedno použitie potrebujete tri stlačenia pumpičky.

3. Olehenriksen, Truth Serum 

Olehenriksen Serum nielenže zlepšuje kvalitu oslabených kapilár, ale tiež hydratuje a rozjasňuje pokožku. Úľavu pocítite hneď, lebo má vysoký obsah aloe vera. Toto sérum je zložené z vitamínu C z 5 rastlín, vrátane divej ruže, pomaranču a grapefruitu, čo udržiav kapiláry silné a rozjasňuje pigmentové škvrny. Vďaka vitamínu C pokožka starne pomalšie. Môže sa používať dvakrát denne; keď sa používa ráno, dodáva tvári krásnu žiarivosť. Používateľky hovoria, že sa jednoducho a príjemne používa a má krásnu, osviežujúcu vôňu. Môžete si ho kúpiť samostatne alebo v balíčku, ktorý získate za zľavnenú cenu.

4. Origins, Mega-Mushroom Skin Relief, Advanced Face Serum

Poznáte kozmetické benefity húb? Origin ich pozná a už roky ich využíva. Huby Reishi sú najsilnejšie, zmierňujú hyperpigmentácie a zápal, pričom huba hnojník posilňuje pokožku, ktorá je potom menej citlivá na vonkajšie faktory. Tieto ingrediencie majú silnú vôňu, ale rýchlo vyprchá. Sérum má jemnú konzistenciu a rýchlo sa vstrebáva. Na tomto sére sa nám ešte páči to, že si môžete vybrať produkt v troch veľkostiach: 30, 50 a 100 ml. Aby fungoval rýchlejšie, môžete vyskúšať aj krém z rady Mega-Mushroom.

5. La Roche Posay, Rosaliac Ar Intense Serum

La Roche Posay ponúka sérum bez vône na pokožku s rosaceou a citlivú pokožku. Jeho hlavnou úlohou je zmierniť začervenanie a predchádzať ďalším symptómom rosacei v budúcnosti. Okrem toho termálna voda obsiahnutá v prípravku uľaví podráždenej pokožke už po prvom použití. Neurosensine účinne posilňuje pokožku, takže tá je odolnejšia voči externým škodlivinám. Hoci to nie je pravidlom, niekedy trvá dlhšie, kým sa gélovité séra vstrebú do pokožky a na tvári zostane zvyšok, preto ho odporúčame zaradiť do nočnej beauty rutiny. Cena za 40-ml fľašku nie je premrštená.

6. Beauté Pacifique, Submersive Serum Paradoxe

Odmena pre ľudí hľadajúcich séra proti starnutiu, lebo toto sérum obsahuje intenzívne účinkujúce ingrediencie, ako je skvalán a olej z hroznových jadierok z Chile, ktorý je účinný na oddialenie zmien spojených so starnutím. Línie na tvári sú jemnejšie, pričom k vzniku nových vrások dôjde oveľa neskôr. Vytvára aj filter, ktorý chráni pokožku pred vonkajšími faktormi. Vitamín E v receptúre zapečatí krvné cievy a posilní ich, takže nie sú na povrchu pokožky také viditeľné. Toto sérum vydrží dlho, lebo na jedno použitie stačia tri kvapky. Keď sa pozriete na vysokú cenu, je to benefit (stále je cenovo prijateľné).

7. The Ordinary, Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Produkty z The Ordinary sa tešia obrovskej popularite po celom svete a toto sérum nie je výnimkou. Pravidelnou aplikáciou docielite vyblednutie pigmentových škvŕn a zjednotenie odtieňa pleti. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% brzdí vznik nových vrások. Je tekuté a rýchlo sa vstrebáva. Nezabudnite ho používať spolu s krémom s SPF. Po aplikácii môžete pocítiť jemné pichanie alebo začervenanie, ale mali by rýchlo vymiznúť.